Jómagam programjai

Menü

Vissza a kategóriához

Titok

Titok - File titkosítás

A program képes file-ok titkosítására, visszafejtésére. A jelszó semmilyen formában nem kerül eltárolásra, ilyen módon a program nem tudja ellenőrizni, hogy megfelelő jelszó került-e megadásra, elvégzi a dekódolást, de a kapott file rossz jelszó esetén használhatatlan lesz.

A jelszó minimális hossza négy karakter, a kis, és nagybetű különbsége fontos. A jelszó elfelejtésével nincs mód az eredeti file visszafejtésére.

A titkosításról

A kódolásra egy érdekes, már a középkorban kitalált eljárást használ, mely szerint a kódolásnál készül egy mátrix, mely valamennyi karaktert, vízszintesen a jelszó karaktereit, függőlegesen a szöveg karaktereit. Ez után a jelszó szerint kiválasztja az oszlopot, hogy mely karakter felel meg a kódban a vízszintes sorban. A középkorban a kódolás így sokáig tartott, a számítógépnek azonban ez kis feladat. Éppen ezért, a kódolás szintje is megadható, hogy ezt az átfordítást hányszor ismételje meg. A legkisebb 10, a legnagyobb 200 szoros fordítás. További feltörést nehezítő tényező, hogy a puffer hossza, mely a szöveget tartalmazza mindig prím szám, így a második fordítástól kezdve már a jelszó hosszától függetlenül nem a jelszó elején kezdődik a kódolás, hanem valahol másutt.

Amennyiben a programmal kapcsolatban ötletei, észrevételei vannak, jelezze azt, nagy eséllyel a következő verzióban már ezek is megvalósulnak. Ezzel tudom garantálni azt, hogy a program a lehető legtöbb felhasználó részére használható lehessen, minnél több igényt tudjon kielégíteni.

Kategória 1.: Egyéb
Kategória 2.: Egy gépes program
Platform: Windows
Jogállás: Ingyenes
Fejlesztő rendszer: Delphi / natív

Alapár: Ingyenes

Képernyőképek

A program képernyői

.

Letöltés

Teljes, ingyenes csomag (Windows 32 setup)

http://www.jomagam.hu/programok/zip/titok_setup.exe

Frissítő csomag

http://www.jomagam.hu/programok/zip/titok_upd_setup.exe

GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Amennyiben a programmal kapcsolatban kérdései ,ötletei, észrevételei vannak, jelezze azt, nagy eséllyel
a következő verzióban már ezek is megvalósulnak.Ezzel tudom garantálni azt, hogy a program
a lehető legtöbb felhasználó részére használható lehessen,minnél több igényt tudjon kielégíteni.

Verziókövetés

Verziókövetés oldalunkon megtalálhatja, hogy az adott program hogyan fejlődött, milyen fejlesztések, javítások készültek benne. Verziókövetésünk 2003 óta üzemel.

Tovább a verziókövetés oldalra

Vissza a kategóriához