Titok

File titkosítás

Fejlesztő: Jómagam Bt.

A programról általában

A Titok programom képes file-ok titkosítására, visszafejtésére. A jelszó semmilyen formában nem kerül eltárolásra, ilyen módon a program nem tudja ellenőrizni, hogy megfelelő jelszó került-e megadásra, elvégzi a dekódolást, de a kapott file rossz jelszó esetén használhatatlan lesz.

A jelszó minimális hossza négy karakter, a kis, és nagybetű különbsége fontos. A jelszó elfelejtésével nincs mód az eredeti file visszafejtésére.

A titkosításról

A kódolásra egy érdekes, már a középkorban kitalált eljárást használ, mely szerint a kódolásnál készül egy mátrix, mely valamennyi karaktert, vízszintesen a jelszó karaktereit, függőlegesen a szöveg karaktereit.

Ez után a jelszó szerint kiválasztja az oszlopot, hogy mely karakter felel meg a kódban a vízszintes sorban.

A középkorban a kódolás így sokáig tartott, a számítógépnek azonban ez kis feladat. Éppen ezért, a kódolás szintje is megadható, hogy ezt az átfordítást hányszor ismételje meg. A legkisebb 10, a legnagyobb 200 szoros fordítás.

További feltörést nehezítő tényező, hogy a puffer hossza, mely a szöveget tartalmazza mindig prím szám, így a második fordítástól kezdve már a jelszó hosszától függetlenül nem a jelszó elején kezdődik a kódolás, hanem valahol másutt.

Letöltések

#CsomagTípusInformáció
1titok_setup.exeWindows Installer (32bit)
Státusz: Antik

A program fejlesztés már régen megszűnt, nincs hozzá frissítés, vagy garancia sem, azonban még sokaknak hasznos lehet.

Verziókövetés

Hol használják?

Ügyfelink adatainak megóvása érdekében a címek koordinátáit egy/két tizedesjeggyel kerekítettük.

Árak

Tétel Bruttó ár Leírás
Tétel Bruttó ár Leírás
Tétel Bruttó ár Leírás

Képernyő képek